Gastgezin

 

Waarom gastgezin?

Omdat wij het ras Australian Labradoodle op lange termijn en op een serieuze manier willen voortzetten hebben wij gastgezinnen nodig. Wij zijn geen voorstanders zijn van fokken in kennels (daar is de Labradoodle ook niet geschikt voor). Wij willen dat onze honden en pups in huiselijke kring opgroeien en verblijven. Zo krijgen ze de aandacht, liefde en socialisatie die ze nodig hebben. Omdat we zelf een beperkt aantal honden in huis kunnen houden, en teven maar 3 nesten krijgen en dan met pensioen gaan, kiezen wij ervoor om met gastgezinnen te werken.

 

Wat houdt het in?

Als gastgezin krijgt u, een door ons uitgekozen, pup en betaalt u niets voor de aanschaf. De hond woont bij het gastgezin maar blijft eigendom van ons zolang hij/zij in het fokprogramma zit.

Zodra de pup 12 maanden is ondergaat hij/zij de gezondheidsonderzoeken. Als de pup helemaal is goedgekeurd wordt deze opgenomen in ons fokprogramma. 

De kosten rondom het fokken zijn voor ons. De normale kosten zoals voer, entingen en dergelijke zijn voor het gastgezin. 

 

Teef

Een teefje krijgt, het aantal afgesproken, nestjes. Dit kan in overleg bij u thuis of bij ons. In het laatste geval komt ze een een week voor de bevalling bij ons en blijft tot de pups naar hun nieuwe baasjes gaan. Uiteraard bent u van harte welkom om haar te bezoeken en haar kraamperiode te volgen.

Een teefje zal haar eerste nest krijgen als zij minimaal 1,5 jaar is. Tussen twee nesten zit minimaal 12 maanden. Na het aantal afgesproken nestjes gaat zij met pensioen. Dit betekent dat het eigendom naar het gastgezin wordt overgedragen en zij gecastreerd wordt. 

 

Reu 

Wanneer er een loops teefje is zullen we contact met u opnemen als we de reu willen gaan inzetten. U moet beschikbaar en flexibel zijn, een loopsheid laten zich niet exact plannen en de waardes van de progesteron testen bij het teefje bepalen onder meer het dekmoment. De reu bent u maar een paar uurtjes per keer kwijt en hij zal een aantal keren per jaar worden ingezet. 

 

Voorwaarden

Wij zoeken gastgezinnen bij voorkeur in de provincie Groningen, Drenthe of Friesland. Het belangrijkste is dat we een 'klik' hebben met een gastgezin zodat wij weten dat onze honden het goed hebben bij het gastgezin. Maar ook dat het gastgezin weet dat de hond het goed heeft bij ons tijdens de kraamtijd. Omdat we het belangrijk vinden dat de hond zich hier thuis en met ons vertrouwd voelt, houden we contact en spreken we zo nu en dan af. We verwachten een zekere betrokkenheid van een gastgezin. 

 

Wanneer je echt geïnteresseerd bent om gastgezin te worden, dit wel overwogen hebt en je wil bijdragen aan het voortzetten van deze geweldige honden neem dan contact met ons op via de contactpagina of schrijf je in via het inschrijfformulier. 

 

Wat zoeken wij? U:

Woont in Groningen, Drenthe of Friesland.
Bent niet ouder dan 65 jaar.
Kunt een schone en veilige omgeving bieden.
Heeft geen moeite met goed contact onderhouden.
Heeft geen problemen met de bijbehorende (vacht)verzorging.
Bent instaat om in de financiële zorg te voorzien.
Heeft veel tijd zodat ze zo weinig mogelijk alleen is.